تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/03/27 - 07:50
کد خبر: 507840

نگاهی بر تازه‌ترین اظهارات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری؛

انتخابات ریاست جمهوری/ نامزدها چه نقدهایی را بر برنامه‌های هم وارد کردند؟

انتخابات ریاست جمهوری/ نامزدها چه نقدهایی را بر برنامه‌های هم وارد کردند؟

در این گزارش به بررسی اظهارات اخیر نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و نقدهایی که به طرح و برنامه‌های آنها وارد شده است خواهیم پرداخت.

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با نزدیک شدن به انتخابات 8 تیر 1403 که سرنوشت کشور را دست‌کم تا سال 1403 تعیین خواهد کرد، شور انتخاباتی روز به  روز در حال افزایش است، خوانش و تحلیل اظهارات نامزدهای انتخاباتی درک قابل اتکاتری را برای انتخاب اصلح به می‌دهد از این رو در این گزارش مروری بر آن خواهیم داشت.

جلیلی: فرصت‌ها را استفاده نکنیم، تهدید می‌شوند

سعید جلیلی پنجشنبه‌شب ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ در مصلی اراک، اظهار کرد: استان مرکزی یک استان پرافتخار است. امام بزرگوار ما از این استان بود. امیرکبیر از این استان است و این موجب افتخار است. یکی از الگوهای ما در انضباط مالی امیرکبیر است. کل دوره صدارت امیرکبیر کمتر از سه سال بود. او در کمتر از سه سال نشان داد می‌توان موفقیت‌های بزرگ را رقم زد. استان مرکزی خاستگاه بسیاری از مراجع و دانشمندان ما بوده است.

وی ادامه داد: امشب صحبت ما درباره انتخاب یک مسیر است. شما در این استان یک حرکت بزرگ انجام داده‌اید. وقتی شهید رئیسی به این استان آمد، حرکتی شروع کرد. من امشب به هپکو رفتم و دیدم کارگران امشب در سوگ او بودند. خدمت او خدمت همراه با صداقت بود و با همه توان و صادقانه برای تحقق وعده هایش عمل کرد و برای تحقق این وعده ها، تمام وجودش را تقدیم کرد.

وی یادآور شد: یکی از تلخ ترین خاطرات من؛ ۱۰ سال پیش روزی بود که کارگرانی از هپکو به تهران آمدند و  آن‌چه در هپکو گذشت را شرح دادند که در سال ۸۶، ۱۸۰۰ ماشین الات سنگین تولید می کردیم و الان تولید به صفر رسیده و کارگران حقوق نمی گیرند. گفتند یکی از کارگران اقدام به خودکشی کرده بود اما امشب آن عزیز را دیدم و او می گوید آرامش دارم و این  را مدیون شهید رئیسی می‌دانم.

کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری ادامه داد: یک مسیر این است که ۸ سال به مردم بگویند با فلان مسیر در روابط خارجی همه مشکلات را حل می‌کنیم اما دلار ۲۵۰۰  تومان ۱۰ برابر شد، به تحریم ۸۰۰ مورد افزوده شد. شهید رئیسی این ریل را تغییر داد. او روابط را در دو سه کشور خلاصه نکرد و گفت باید با همه کشوها تعامل سازنده داشت. کسانی می گفتند روزی ۲۰۰ هزار بشکه نمی توانیم بفروشیم مگر اینکه فلان امتیاز را بدهیم اما شهید رئیسی نشان داد می توان نفت را فروخت. مقامات آمریکایی می‌گویند ایران ۲ میلیون نفت می فروشد. با تغییر ریل در ایران و انتخاب شما مردم، کسانی که از راهبرد فشار حداکثری صحبت می کردند، گفتند این راهبرد شکست فاحش خورده است.

وی ادامه داد: باید بدانیم الان در چه نقطه ای هستیم. براساس اعلام دشمنان ما، روند تحولات جهانی به گونه ای پیش رفته است که قدرت ایران ارتقا یافته و یاران یک عنصر تاثیرگذار در معادلات منطقه و جهان است.

وی خاطر نشان کرد: امروز فرصت‌های بسیاری برای کشور ما در زمینه‌های اقتصادی، صنعتی، سیاسی و فرهنگی ایجاد شده است و موقعیت بی نظیری ایجاد شده است. در کشور فرصت های فراوان داریم. از این مهم تر این است که در کنار مواهبی که داریم، فرصت نیروی انسانی جوان و تحصیل کرده و متخصص داریم.

جلیلی گفت: شعار یک نامزد انتخابات باید تابلوی تمام و عصاره  برنامه او باشد. شعار من یک جهان فرصت، یک ایران جهش است که براساس مطالعات ۱۰ ساله با جمع کثیری از مردم، مدیران، اساتید، کارگران و کشاورزان تهیه شده است. ۱۴۰ سفر به تمام نقاط کشور انجام شد تا این برنامه تهیه شد. اگر یک جهان فرصت داریم، باید ثمره آن یک ایران جهش باشد.

وی گفت: رئیس جمهور باید برنامه دقیقی داشته باشد. فردای انتخابات باید شروع این برنامه باشد و شروع ادامه راه شهید رئیسی باشد. دولت باید بداند این کار بزرگ وقتی صورت می گیرد که هر ایرانی به تناسب استعداد خود نقش در جهش کشور داشته باشد.

وی همچنین گفت: وقتی صحبت از جهش می کنیم، هر روستا باید یک سلول جهش کشور بشود. هر دانشگاه باید مرکز نوآوری بشود. این بد است برخی دستگاه های دولتی به جای خرید از داخل، واردات می‌کنند. در هپکو مطرح شد که این کارخانه بیشتر از هزار دستگاه ماشین آلات تولید دارد و دولت باید کمک کند تا این روند متوقف نشود تا در همین اراک تولید انجام شود و نیازی به واردات نباشد. دشمن گفت می خواهیم بنزین را تحریم کنیم چون بنزین را وارد می‌کردیم اما وقتی پالایشگاه ستاره خلیج فارس ساخته شد در تولید بنزین خودکفا شدیم و تحریم بنزین شکست خورد. شهید رئیسی نشان داد می توان 1.5 میلیون بشکه نفت فروخت و آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند. البته  اصلا دغدغه ما نباید فروش نفت باشد. کسی که نفت ما را می خرد آن را به فرآورده تبدیل کرده و ده برابر قیمت نفت به ما می فروشد. اگر ده پالایشگاه داشته باشیم می توانیم نفت منطقه را بخریم و به فرآورده تبدیل کنیم و هزاران شغل ایجاد کرده و برای کشور ارزآوری می کنیم. زمانی می گفتند نیازی به پالایشگاه نداریم. این هم یک رویکرد است و ملت باید انتخاب کند کدام رویکرد را انتخاب کند. یک زمان می گفتند بدون تصویب فلان کنوانسیون نمی توان ادامه داد اما شهید رئیسی نشان داد کشور معطل نمی ماند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوی خاطر نشان کرد: دشمن از ما کینه دارد چون  زمان می گفتند حق ندارید کوچکترین حرفی به رژیم صهیونیستی بزنید اما امروز وقتی عزیز از ما شهید کرده و جسارتی می کنند، از این کشور صدها مشوک به درون رژیم صهیونیستی فرستاده می شود و او هیچ غلطی نمی تواند بکند.

وی گفت:  ایران در مرز دانش حرکت می کند. ما در یک جهان فرصت هستیم اما  فرصت ها همیشگی نمی ماند. اگر از فرصت استفاده نکنیم، آنها به تهدید تبدیل می شوند. روسای جمهور آمریکا در سه سند امنیت ملی خود بیان کرده‌اند که باید فاصله علمی  خود با سایر کشورها تا صد سال آینده باقی بماند.  الان بحث هوش مصنوعی مطرح است و آمریکا می خواهد در این زمینه انحصار ایجاد کند.

جلیلی افزود: اینجاست که انتخاب ها مهم است. برخی می گویند در کشور آسیب و ضعف داریم. ما اگر آسیبی داریم، آن را می توان با قدرت و قوت برطرف کرد. دشمن اعتراف می کند نقاطی را که تحریم کرده است مثل صنایع دفاعی، ایران در همان نقاط پیشرفت داشته است. آیا این را در خودرو یا کشاورزی نمی توانیم انجام دهیم؟

پزشکیان: با تصورات و پیشنهادات غیر علمی به جایی نمی‌رسیم

مسعود پزشکیان نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری شامگاه پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ در برنامه «میزگرد اقتصادی» که از شبکه یک سیما برگزار شد به بیان دیدگاه‌ها و اولویت‌های اقتصادی خود پرداخت و گفت: حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر جامعه را به طبقاتی تقسیم کردند؛ یک طبقه لشکریان و پاسداران و نظامیان هستند که باعث عزت و سربلندی جامعه هستند که بدون اینها مملکت اداره نمی‌شود؛ دسته بعدی کسانی هستند که مالیات می‌گیرند و دسته بعدی قضات و کتاب و عمال و دسته چهارم تاجران و صاحبان صنعت هستند که حضرت علی(ع ) می‌فرمایند بجز این گروه هیچ کدام از ۳ دسته قبل نمی‌توانند پایدار بمانند.

وی تاکید کرد: اگر همین نگاه را می‌پذیرفتیم و قوانین و مقررات را بر این اساس تنظیم می‌کردیم، نباید مشکلاتی که امروز داریم را می‌داشتیم؛ اگر بپذیریم که بدون اینها، سایرین غیر پایدارند، مسائل حل خواهد شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به شاخص‌های اقتصادی کشور عنوان کرد: استناد من در آن‌چه که عرض می‌کنم بانک مرکزی، مرکز مدیریت بدهی‌های دولت وزارت اقتصاد و همچنین سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار کشور است؛ بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال ۱۴۰۰ تا بهمن از ۱۱۵ همتبه ۳۰۲ همت رسیده است یعنی ما ۱۸۷ همت افزایش داریم؛ همچنین بدهی دولت به بانک‌ها از همان سال از ۴۱۶ همت به ۸۱۹ یعنی نزدیک به دو برابر رسیده است. انتشار اوراق مالی طی این سالها ۷۵۲ همت یعنی دو برابر آن‌چه که در شهریور ۱۴۰۰ وجود داشته است.

پزشکیان ادامه داد: عدد تورم طی ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ همواره بالای ۴۰ درصد بوده است؛ تورم گوشت قرمز و سفید در ۱۴۰۳، ۷۹.۲ درصد و گوشت ماکیان ۸۰ درصد و ماهی ۶۳ درصد بوده‌است؛ از سوی دیگر رشد اقتصادی کشور در گروه کشاورزی منفی ۲.۲ درصد، گروه صنایع و معادن بدون نفت منفی نیم و استخراج نفت و گاز طبیعی ۲۰ درصد بوده است که این به آن معناست که رشد ۵۷ اقتصاد برای نفت بده است که برای حوزه‌های دیگر. همچنین وضعیت ارز ترجیحی به استناد گزارش رئیس کل بانک مرکزی در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ این بوده که ۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان فروخته شده و ۵۰ میلیارد دلار ارز به نرخ زیر ۴۰ هزار تومان توزیع شده است که معنای این حرف آن است نزدیک به ۶۰۰ الی هزار هزار میلیارد تومان پول به عده‌ای رانت داده‌ایم.

وی عنوان کرد: الان وضعیت جامعه اینگونه است که کارمندان دیگر نمی‌توانند راحت زندگی کنند و بازنشستگان گرفتار هستند قدرت خرید ندارند و دیگر نمی‌توانند با پولی که می‌گیرند بخاطر تورمی  که ایجاد شده بصورت روزمره زندگی خود را تامین کنند. امروز همه نگران و ناراضی هستند و اگر روز به روز جلوی این وضعیت گرفته نشود قطعاً با مشکل زیادی مواجه خواهیم شد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: ما قرار نبود که این‌گونه شویم و تورم، گرانی و مشکلات کمر مردم را خرد کند و امروز با تصورات و پیشنهادات غیر علمی به جایی نمی‌رسیم.

در ادامه این میزگرد احمد دانش جعفری به عنوان یکی از کارشناسان برنامه با اشاره به تاکید پزشکیان بر اجرایی کردن برنامه هفتم توسعه، پرسشی درباره چگونگی اجرای این برنامه و همون برنامه‌های اجرایی این نامزد انتخابات درباره اصلاح نظام اداری و اقتصادی کشور طرح کرد.

پزشکیان در پاسخ گفت: دلیل این‌که به اهداف برنامه‌های توسعه‌ای قبل نرسیدیم این است که الزامات آن را مراعات نکردیم؛ چراکه عده‌ای غیرکارشناس به عنوان کارشناس در سیستم حضور دارند و توصیه می‌دهند، ما مقرراتی را برای ورود و خروج کالاها در گمرکات مققراتی وضع می‌کنیم اما همچنان با معطلی در گمرکات مواجهیم، سازمان امور مالیاتی خودش کمر تولید کننده را می‌شکند و وزارت صنعت و معدن با بخشنامه‌های هر روزه تولید کننده را بلاتکلیف نگه می‌دارد و ثباتی وجود ندارد و آینده‌ای نامعلوم پیش روی تولید کنندگان است و با مشکلات داخلی و مقررات و قوانین خلق‌الساعه مواجهیم.

وی اظهار کرد: امکان ندارد هیچ بیماری زمانی که مریض شد به دنبال پزشک حزب‌اللهی یا مسلمان بگردد بلکه او به دنبال پزشک کارشناس می‌رود. ما این کار را در سایر حوزه‌ها انجام ندادیم و افرادی را سر کار گذاشتیم که این کاره نبوده‌اند؛ وقتی افراد توانایی کافی ندارند، نمی‌توانند راه حل مناسب ارائه دهند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که «وقتی من به عنوان پزشک وارد حوزه اقتصاد شوم، قطعاً این حوزه را خراب می‌کنم»، ادامه داد: باید برای رسیدن به اهداف مشخص و ایده‌آل موجود از کارشناسان داخلی، مشاوران خارجی، عقل جمعی و راه‌حل‌های علمی استفاده کنیم. اگر قرار است به اهداف دست یابیم باید مقررات خود را در چهارچوب دستیابی به اهداف تنظیم کنیم و همچنین روابط خارجی خود را بدون تنش کنیم و با همه دعوا نکنیم؛ در سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری گفته شده که تنش را کاهش دهیم و با کشورهایی که در تنش نیستیم سرمایه گذاری مشترک انجام دهیم؛ علت این‌که این کار را نکردیم آن است که افرادی نابلد سر کار بوده‌اند و این کاره نبودند؛ وقتی این کاره نیستند، نمی‌توانند به درستی صحبت کنند و در مذاکرات به جای ایجاد مشارکت و جلب سرمایه، کار دیگری انجام می‌دهد. حتی اگر سرمایه‌گذاری وارد کشور ما شود بلایی سر او می‌آوریم که دیگر از این‌که در کشور ما سرمایه‌گذاری کند پشیمان می‌شود.

پزشکیان با تاکید بر لزوم انجام سرمایه‌گذاری در کشور اظهار کرد: اگر این کار را انجام ندهیم و بخواهیم در حوزه‌های انرژی، تورم و اصلاحات ساختاری دیگری را انجام دهیم مجبوریم یک عده آدم را به خیابان بریزیم؛ اگر بخواهیم حوزه انرژی را اصلاح کنیم و نتوانیم مشکل افرادی را که با این کار زیر چرخ تورم له می‌شوند را حل کنیم، نتیجه این می‌شود که مردم به خیابان می‌آیند؛ اگر سرمایه‌گذار خارجی را وارد کشور کنیم می‌تواند جلوی فشارهای موجود را بگیرد.

وی تاکید کرد: تصور من این است که اگر می‌خواهیم مشکل حل شود باید هم در مقررات و در اجرا و هم در نظارت و ارتباطات بین‌المللی و همچنین در سرمایه‌گذاری‌ها مشکل حل شود هم در مقررات هم در اجرا و هم در نظارت و ارتباطات بین‌المللی و همچنین در سرمایه‌گذاری‌ها، رفتار و نگاه‌مان را تغییر دهیم و به کسانی که کارشناس هستند، بازگردیم نه اینکه به سمت کسانی که از حزب ما هستند بازگردیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که «ما در حال فراری دادن مغزها از کشور هستیم»، به حوزه صنعت دیجیتال اشاره کرد و گفت: ظرفیت رشد اقتصاد دیجیتال در کشور قابل توجه است و می‌تواند در شرایط تحریم راهگشا باشد؛ سهم هسته اقتصاد دیجیتال از جی دی پی ۴.۵ درصد است اما در اروپا این رقم تا ۶ است و سهم پوسته این حوزه در اروپا ۱۰ درصد و ما ۲ درصد هستیم؛ پیشران این فاصله ۸ درصد استارتاپ‌ها است اما ما چه کار کردیم؟ فیلتر کردیم و بستر را برای مهاجرت نیروها و مغزهای داخلی فراهم کردیم و از سوی دیگر شرایط را برای سرمایه‌گذاری فراهم نکردیم. در کل به جای تسهیل، آزار دادیم و اگر این کار نمی‌کردیم و اجازه می‌دادیم که رشد پیدا کنند ما در اینجا نبودیم.

در ادامه این میز گرد اقتصادی یحیی آل ساخت به عنوان یکی از کارشناسان برنامه به طرح پرسشی درباره سیاستهای اجرایی مسعود پزشکیان برای اجرای برنامه هفتم و همچنین تیم اقتصادی او پرداخت.

پزشکیان در پاسخ گفت: من متخصص نیستم اما بر اساس اصلاحاتی که در دنیا انجام شده است عمل خواهم کرد؛ ما باید به قانون عمل کنیم و مشکل امروز ما نیز به این دلیل است که هر وزارتخانه برای خودش شاه است و کار خود را انجام می‌دهد و به قانون نیز عمل نمی‌کند. وقتی مسئولیت، عملکرد و پاسخگویی نداشته باشیم، واقعیت همین می‌شود که می‌بینیم. هر کسی می‌خواهد وزیر یا مدیرکل شود باید به قانون عمل کند، اگر او نتوانست سیاستی را اجرا کند باید یقه او را گرفت؛ مشکل این است که ما یقه این افراد که بلد نیستند اما در سمتی نشسته‌اند را نمی‌گیریم. باید مسئولینی را که در قبال مسئولیت خود پاسخگو نیستند، محاکمه کرد.

به گزارش ایسنا، محمد حسین حسین زاده بحرینی در ادامه این میزگرد به طرح پرسشی مبنی بر اینکه اگر آقای پزشکیان رئیس جمهور شود، ۶ ماه بعد چه برنامه‌ای را برای اصلاح قیمت بنزین به مجلس ارائه می‌دهد؟ طرح کرد.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان این‌که «مشابهت نظر علمی خیلی روشن است»، تاکید کرد: هر حرکتی که می‌خواهیم برای اصلاح قیمت بنزین و رفع هر ناترازی انجام دهیم در ابتدا باید مردم را توجیه و آماده کنیم و در آن‌ها این پذیرش به وجود بیاید که این مداخله منجر به درمان خواهد شد؛ این‌که من تصمیم بگیرم بدون مشارکت مردم و نظر مردم یک شبه تصمیم بگیرم و آن فاجعه به وجود بیاید نه علمی و نه قابل قبول است.

پزشکیان گفت: در زندگی بدون شرمساری باید کاری بکنیم که هر نان آور خانواری که شب به منزل خود می‌رود، شرمنده زن و بچه خود نشود. من هیچ وقت نمی‌توانم نظر کارشناسی بدهم بلکه کارشناسان باید بنشینند و نظر بدهند و تجربیات بین‌المللی را نیز مورد بررسی قرار دهند؛ در نهایت نیز باید زندگی بدون شرمساری مردم را مورد نظر قرار دهند؛ در این زمینه قطعا بدون توجه به سرمایه‌گذاری خارجی نمی‌توان جراحی مرد و عده‌ای را از زندگی ساقط کرد.

وی افزود: دیدگاه من کارشناسی است و اگر الان بخواهم در این زمینه نسخه‌ای ارائه دهم، قطعاً بدانید که حرف بی‌ربطی زده؛ چرا که من کارشناس این کار نیستم؛ من ممکن است که بگویم کاری انجام شود یا نشود اما اجرای کار بر عهده کارشناسان است؛ کارشناسان باید بنشینند و تصمیم گیری کنند و هر تصمیمی هم که گرفتند باید در ابتدا با مردم صحبت کنند و این دغدغه را در وجودشان داشته باشند که مردم صدمه نبینند؛ در نهایت نیز تصمیم خود با مشارکت و هماهنگی مردم اجرا کنند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: علت این‌که ما در حوزه‌های بسیاری به نتایج مورد نظر خود نرسیده‌ایم این است که نقشه‌ای نداشته‌ایم و هر روز از خواب بیدار شدیم و یک طرح دوفوریتی برای انجام کاری مطرح کرده‌ایم؛ درحالی که مسلمان و فرد آگاه حرف ثابت، محکم و پایدار میزند. تصمیم گیری در بی‌ثباتی منجر به بلایی می‌شود که بر سر مردم آمده است در نتیجه اگر می‌خواهیم این اتفاق نیفتد باید به کارشناسان توجه کنیم.

دانش جعفری در ادامه پرسشی درباره برنامه‌های این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در زمینه رفع کسری بودجه دولت طرح کرد.

پزشکیان در پاسخ با تاکید بر  این‌که «باید در سیستم اداری مداخله کرد»، اظهار کرد: کار سخت را نمی‌توان خیلی راحت و به سرعت انجام داد؛ اگر تجارت خارجی سرمایه‌گذاری خارجی و روابط بین‌الملل را درست نکنیم و فقط بخواهیم در سیستم اداری مملکت مداخله کنیم امکان ندارد آن‌چه را که در سیاست‌های کلی دیده شده است محقق کنیم؛ هیچکس با این روند بازار و انسدادی که با کشورهای منطقه داریم، نمی‌تواند چنین معجزه‌ای انجام دهد.

وی افزود: ما نمی‌گوییم که با اسرائیل دوست شویم اما می‌توانیم با بسیاری از کشورها با زبان دیپلماتیک حرف بزنیم اما نمی‌زنیم؛ در سیاست‌های کلی آمده است که تنش زدایی کنیم اما ما تنش می‌آفرینیم؛ چه لزومی داشت که سفارت عربستان سعودی را آنطور تخریب کنیم یا این‌که سفارت انگلستان را تخریب کنیم و آبروی خود را ببریم؟ آیا زمانی قرار است به چشم اندازی که رهبر انقلاب ترسیم کردند، برسیم، این مداخلات ضد دستیابی به اهداف نمی‌شود؟ نباید تصور کنیم که می‌توانیم سفارتی را تخریب کنیم و برای همه شاخ و شانه بکشیم و اگر بتوانیم سیستم اداری را درست کنیم، مشکل حل می‌شود.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با انتقاد از عملکرد دولت‌ها بر خلاف قوانین برنامه‌های چند ساله در جهت کاهش حجم دولت اظهار کرد: سرمایه گذاری خارجی و اصلاح ناترازی‌ها اتفاقی است که باید رخ دهد؛ باید از یک طرف سوپاپ اطمینانی درست کنیم و از طرف دیگر مداخلات لازم را انجام دهیم؛ من معتقدم این کار بدون مشارکت مردم ایران امکان پذیر نیست. اگر در چارچوب چشم انداز سیاست‌های برنامه هفتم با افراد قرارداد ببندیم و از آن‌ها بخواهیم که راه مشخصی را بروند و افراد ماهر و کاردان بیایند و کار را بر عهده بگیرند و در هر قطعه‌ای اصطلاحاتی انجام شود، این اصلاحیات اندک اندک ما را از بحران خارج می‌کند.

پزشکیان گفت: نباید انتظار داشت که من فردا معجزه کنم و دفعتا همه مشکلات برطرف شود؛ چراکه اولا من کاری نخواهم کرد بلکه ما کاری انجام خواهیم داد و در این ما اگر به شایستگان میدان کار بدهیم، مغرها و سرمایه‌های مادی و اسنعدادهای این مملکت فرار نخواهند کرد.

در ادامه حسین‌زاده بحرینی به طرح پرسشی مبنی درباره توانایی و راهکارهای این نامزد انتخابات در خصوص کاهش سهم بیمار از هزینه درمان را به زیر ۳۰ درصد پرداخت.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ گفت: ما راهکار را در قانون آوردیم و مشکل اجرا است. بیمه، مجلس، دولت و قوه قضائیه تخلف می‌کنند؛ من قطعاً اگر به قدرت برسم حداقل در این رابطه آنچه قانون است را پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.

وی با تاکید بر لزوم اجرای طرح پزشک خانواده گفت: در آمریکا که آنقدر آزاد است یک برنامه وجود دارد که فردی با بیماری قلبی، پزشک باید بگوید با چند مداخله این بیماری برطرف می‌شود و اگر اضافه‌تر برنامه‌ریزی کند بیمه آن را جریمه می‌کند. امروز در ایران پزشک متخصص در شهرستان ماهی ۲۵ میلیون در می‌آورد در حالی که خارج از کشور پنج شش برابر آن را به او می‌دهند. واقعیت این است که تا زمانی که زندگی انسان‌ها را تأمین نکنیم انتظار خدمت درست از آن‌ها، اشتباه است.

پورمحمدی: باید قدرتمند باشیم تا از حقوق‌مان در داخل و خارج دفاع کنیم

حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه تلویزیونی «میزگرد سیاسی»، اظهار کرد: ما در یک میدان سخت منطقه‌ای قرار داریم که دشمنان برای عدم تحقق خواست‌های ما تلاش کرده و می‌کنند و امروز بعد از همه این تلاش‌های دشمنان باید موقعیت امروز بررسی شود. به شهادت همه کارشناسان و مردم ایران و منطقه، جمهوری اسلامی توانسته حرف خود را بزند، جلوی تجاوزکاران را بگیرد، حقوق مردم خود را تامین کند به قدرت تاثیرگذار منطقه‌ای و نقش‌آفرین در عرصه بین‌المللی شده است که مهم برای ما حفظ این شرایط است.

وی افزود: ما باید تمرکز فوق‌العاده‌ای برای افزایش توان ملی در قدرت نرم و سخت داشته باشیم و از هوشمندی و برنامه‌ریزی مناسب بهره ببریم و از کارشناسان مسلط سیاست خارجی که معتقد به آرمان‌های ملت و انقلاب اسلامی باشند استفاده کنیم.

پورمحمدی یادآور شد: سیاست خارجی در همه جوامع موضوع بسیار اساسی است، چون انسان‌ها نیازمند ارتباط در همه حوزه‌های پیرامونی خود هستند. بنابراین بسیاری از نیازمندی‌ها در کنار دادوستدها و ارتباطات تامین می‌شود. برای کشور ابتدا امنیت و پایداری و سپس منافع اقتصادی‌اش مهم است و یک کشور باید عزت و جایگاه مناسب و شأنی ارزنده را داشته و به حیاتش ادامه دهد. سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است و یک کشور در شرایطی می‌تواند نیازهای شهروندان خود را تامین کند و از عزت کافی برخوردار باشد که توان کافی در اختیار داشته باشد. بدون در اختیار داشتن یک توان مناسب ملی نمی‌توان از یک اقتدار دیپلماتیک برخوردار بود.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری، گفت: برای رسیدن به اهداف دیپلماتیک باید توان داخلی خود را ارتقا ببخشیم. جامعه می‌تواند در هر عرصه‌ای تلاش‌های خود را به نتیجه برساند که حرف برای گفتن و میدان بازی را در اختیار داشته باشد. مناسبات خارجی برای تامین منافع ملی و بعضاً برای رقابت است. سیاست جمهوری اسلامی از ابتدا با امام راحل و بعد رهبری انقلاب در مناسبت‌های مختلف بیان شده که باید ملت و دولت قدرتمندی باشیم تا بتوانیم از حقوقمان در داخل و خارج دفاع کنیم. خوشبختانه امروز در عرصه مناسبی در سطح جهانی قرار گرفته‌ایم.

وی‌افزود: دشمنانی داریم که نمی‌خواهند ما منافع‌مان را تامین کنیم و باید در تعارض با آنها خود را تقویت کنیم. از طرفی منطقه ما در طول تاریخ همواره مورد توجه همه ملت‌ها بوده است. موقعیت سوق‌الجیشی، جغرافیای سیاسی، ظرفیت‌های مادی، منابع و دسترسی‌های آبی و خشکی در غرب آسیا، قفقاز، آسیای میانه شامات و جنوب عدن همه حوزه تاثیرگذاری و تمدنی ماست. ما در یک میدان سخت قرار داریم که شرایط ویژه‌ای را می‌طلبد. قطعاً دشمنان برای تحقق نیافتن خواست‌های ایران تلاش زیادی کرده است و می‌کند.

پورمحمدی یادآور شد: آنان جنگ و تحریم‌ها و دشمنی‌ها به ما تحمیل کردند اما بدون تردید با شهادت و گواهی صاحب‌نظران، جمهوری اسلامی در موقعیت ممتاز قرار دارد و توانسته است، پیام‌های خود را به جهان برساند و در مقابل تجاوزکاران ایستادگی و اهداف آرمانی خود را تامین کند و به‌صورت یک قدرت تاثیرگذار منطقه‌ای و نقش آفرین بین‌المللی حضور داشته باشد. مهم برای ما حفظ و ارتقاء شرایط موجود است و این در حالیست که توسعه نفوذ ما در منطقه برای دشمنان قطعاً نگرانی‌آفرین است و باید یک تمرکز فوق‌العاده در این جهت داشته باشیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: باید در همه حوزه‌ها با افزایش توان ملی در حوزه‌های نرم و سخت مواجه باشیم، به گونه‌ای که در عرصه دیپلماسی، هوشمندی، برنامه‌ریزی و بازیگری مناسب در بخش‌های پیرامونی از جمله در ائتلاف‌های کوچک و بزرگ منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را، شاهد باشیم.

وی با تاکید بر این‌که «نیازمند کارشناسان مسلط و مجرب به روابط بین‌المللی هستیم که متعهد به منافع ملی و ایران و دنیاشناس باشند»، اظهار کرد: شناخت صحیح جایگاه قدرت در روابط بین‌الملل نقش اساسی در ساماندهی بین‌المللی ایفا می‌کند. فهم قدرت و مناسباتش، بلوک‌بندی‌ها و جناح‌بندی‌ها، دوستی‌ها و دشمنی‌ها بسیار تعیین‌کننده است. هرچند نه دوستی‌ها و نه دشمنی‌ها ابدی نیست؛ نه پیوندها و نه کشمکش‌ها ابدی نیست اما مهم این است که در هر موقعیت، فهم درستی از روابط، توان خود و فهم درستی از نیاز و تکنیک لازم برای تامین خواسته‌های خود داشته باشیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یادآور شد: مشکلات امروز اقتصادی ما ناشی از تحریم‌ها، مانع‌تراشی‌ها و سنگ‌اندازی‌های دشمنان است. امروز دیپلماسی ما باید به‌طور مشخص برنامه‌ریزی کند تا موانع را از سر راه ملت ایران بردارد. نباید اجازه دهیم دشمنان سرنوشت ما را تعیین و تهدید کنند. نباید بگذاریم دشمنان شاخص‌های اقتصادی ما را تعیین و مشخص کنند با چه کسانی دادوستد داشته باشیم. ما توان خود را داریم و مهم این است که بتوانیم از ابزارهای خود به خوبی استفاده کنیم.

پورمحمدی با اشاره به مهمترین اهداف در سیاست خارجی، گفت: دو هدف اساسی در اولویت‌های سیاست خارجی ما وجود دارد که اول تامین امنیت ملی و دوم تامین منافع است. ابتدا باید برقرار باشیم و از این جهت همه ظرفیت‌های خود را معطوف امنیت پایدار و متکی به خود کنیم که قابل‌ارتقاء، پیش‌دستانه و پیشگیرانه باشد و از تعارض‌ها جلوگیری کند. قبل از انقلاب و در گذشته هم شاهد بودیم که در گرفتاری‌ها با از دست‌دادن سرزمین‌ها و از دست‌دادن منافع‌مان مواجه شدیم اما این مشکل پس از انقلاب به خوبی هدف‌گیری شد و مجموعه عوامل هم برای رفع آن، به خوبی هدایت شدند.

وی افزود: توان نیروهای مسلح، صنایع نظامی و فناوری نظامی ما متکی به دانش بومی و متخصصان داخلی است که به قابلیت‌های فوق العاده‌ای هم رسیده است. این یک پیام پیش‌دستانه است که اجازه تجاوز را به کسی نمی‌دهد، هرچند صرفاً قوای نظامی در تامین امنیت ملی موثر نیستند و از جمله توان و ابزار اطلاعاتی نیز به عنوان مکمل امنیت ملی مطرح است که باید از آن‌ها بهره برد. به‌طور مثال در گذشته زمانی که نیازهای ما تامین نمی‌شد، با دیپلماسی‌های پنهان آن را تامین می‌کردیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر برقراری دیپلماسی مردمی، گفت: در بخش دیپلماسی مردمی و ارتباط با ملت‌ها شاهد تاثیرات متعدد هستیم و این امر امکان ضربه‌زدن دشمنان را کاهش می‌دهد.

پورمحمدی با اشاره به جایگاه نیروهای مقاومت در منطقه، یادآور شد: برخلاف آنچه برخی می‌گویند نیروهای مقاومت، نیروهای نیابتی ما نیستند بلکه همفکران ما هستند و ما با آنان اهداف و آرمان‌های مشترکی داریم. در واقع ما یک همبستگی پیرامونی و متقابل برای یکدیگر ایجاد کردیم و از موفق‌ترین کشورها در حوزه امنیت ملی هستیم.

وی تاکید کرد: میدان و دیپلماسی مکمل‌های یکدیگر هستند. در بخش منافع ملی باید بدانیم که ۱۵ همسایه، با فرهنگ‌ها و موقعیت‌ها و منابع متنوع داریم که باید از بازارهای اقتصادی مناسب‌شان برای تامین نیازهای خود بهره ببریم. ما باید به حوزه پیرامونی خود متمرکز باشیم تا بتوانیم منافع ملی‌مان را تامین کنیم و برای عبور از مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها از آن استفاده کنیم.

کاندیدای ریاست جمهوری همچنین یادآور شد: باید در ائتلاف‌های بین‌المللی موثر از جمله در بریکس، شانگهای، اوراسیا و دی هشت حضور موثر داشته باشیم چرا که قابلیت‌های خوبی برای تامین منافع ملی به ما می‌دهند.

زاکانی: باید از مشکلات مردم گره‌گشایی کنیم

علیرضا زاکانی در حاشیه سفر تبلیغاتی به قم با اشاره به نشست خود با استادان حوزه و دانشگاه و نخبگان، اظهار کرد: در این جلسه بر استمرار راه شهید رئیسی تاکید شد که در نهایت اوج خدمت و خدمت‌گزاری به شهادت رسید. در این نشست بر استمرار این جهت‌گیری در کشور و استیفای حقوق ملت در ابعاد مختلف تاکید شد.

وی افزود: مهمترین خواسته مردم از من تحقق عدالت و آزادی است و به دنبال آن، حرکت در مسیر استقلال کشور باید بیش از پیش در آینده رقم بخورد. سفره مردم کوچک شده اما باید گره‌گشایی کنیم تا از این طریق به معیشت و زندگی مردم کمک شود. کشور باید در ابعاد مختلف پیشرفته و آباد شود.

زاکانی خطاب به مردم، گفت: آن دستِ خدایی که عیان و نمایان می‌شود شما مردم هستید، شما باید پای صندوق‌های رأی یک حماسه خلق کنید که تحقق آن حماسه در جهت عینیت‌بخشیدن به جامعه و گشایش زندگی و پیشرفت و آبادانی باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین در ادامه این سفر به روستای دام‌شهر، علی‌آباد و شهر جعفریه استان قم رفت و در جمع مردم روستای دام‌شهر، گفت: این روستا عملاً یک مجتمع بزرگ برای دام‌پروری است که بیش از هزار و ۳۰۰ واحد دارد اما مهترین مشکلش هویت است. یعنی متولی ارائه خدمت برای چارچوب‌بندی و تعهداتی که باید نسبت به تامین زیرساخت‌ها وجود داشته باشد، به دلیل همین فقدان هویت انجام نشده است.

وی افزود: مشکل بعدی دامداران این روستا تامین آب است. تامین منابع و نقدینگی برای پیشبرد کار و تامین بازار هم از مشکلات دیگر دامداران است که چون خریدها بدون‌برنامه و بی‌حساب انجام می‌شود، عملا دامداران در این زمینه متضرر می‌شوند. یکی از مشکلات دامداران، دلالان هستند که برای حل این مشکل باید مسئله هویتی دامداران برای تامین نیازها و رفع مشکلات دسترسی به آب با یک برنامه جامع حل شود، چراکه در درازمدت میزان بهره‌وری را کاهش می‌دهد.

زاکانی تاکید کرد: ما یک اقدام مشترک با جهادکشاورزی آغاز کردیم تا به صورت قراردادی و مشخص از کشاورزان خرید کنیم. لازم است این اقدام برای دامداران نیز عملی شود تا با آنان هم قرارداد داشته باشیم و دستان دلالان را کوتاه کنیم. خرید قراردادی می‌تواند در کل کشور توسعه یابد تا از این طریق به اطلاع جامعی از نیازهای کشور دست پیدا کنیم. یکی از مشکلات بزرگ کشور در حوزه کشاورزی و دامداری، فقدان اطلاعات دقیق و به‌روز است که سبب نبود برنامه‌ریزی دقیق برای رفع مشکلات می‌شود.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری همچنین در دیدار با کشاورزان روستای علی‌آباد، گفت: موضوع خرید قراردادی یکی از مشکلات اصلی کشاورزان است که باید جدی پیگیری شود. وقتی خرید قراردادی انجام شود، واسطه‌ها سراغ کشاورز نمی‌آیند و خیال او هم راحت است که حاصل دست رنجش به خودش می‌رسد نه به دلالان. کسی که مسئول است اگر خود را یک روز جای کشاورز بگذارد متوجه می‌شود که آنان چه مشکلاتی را متحمل می‌شوند.

زاکانی تاکید کرد: مشکلات مردم حل‌شدنی است اما تنها نیازمند یک برنامه‌ریزی جامع و داشتن اطلاعاتی دقیق از تمام نیازهای کشور است.

قاضی‌زاده: تورم را تک رقمی می‌کنیم

امیرحسین قاضی زاده هاشمی پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با موضوع برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: در جریان تصویب برنامه توسعه پنجم، ششم و هفتم بوده‌ام. البته برنامه‌های پنج ساله سابقه قبل انقلاب نیز دارند و تقریبا همه برنامه ها با مشکل رو به رو بوده و عملکرد آن زیر ۵۰ درصد بوده است.

وی ادامه داد: برنامه دولت خانواده در راستای تحقق سازی دستورهای برنامه هفتم خواهد بود. هر دولتی که روی کار می‌آید موظف است این برنامه را در دستور کار قرار دهد.

وی گفت: بسیاری از اصلاحات دارای اولویت، زیر ساخت‌هایش در برنامه هفتم پیش بینی شده است. اما عملا با توجه به این که آغاز دولت جدید با شروع این برنامه است، یک سال دولت در عملکرد خود جلو بیفتد. البته این برنامه نیز به یک سری اصلاحات دارد. مثلا کیفیت اینترنت و صندوق‌های بازنشستگی هدف گذاری دقیق نداشته است. با لایحه‌ای دوفوریتی دولت آینده باید این امر را اصلاح کند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم با بیان این‌که «برنامه هفتم هنوز هم تصویب نهایی نشده است و دولت با برخی بندهای اضافه‌شده مخالفت کرد.» افزود: شهید رئیسی معتقد بود بار مالی این موارد، تحقق برنامه را با مشکل مواجه می‌کند. چرا که برخی از هدف گذاری‌ها در برنامه‌های توسعه با ظرفیت کشور هم‌خوانی ندارد. برنامه های توسعه‌ هدف گذاری درستی نداشتند.

وی خاطرنشان کرد: برنامه‌های توسعه پیوستگی بودجه‌ای نیز نداشت. برای اجرای برنامه هفتم باید همانند کاری که در بنیاد شهید انجام دادیم، عمل کنیم. یعنی پیوست برنامه اجرایی به برنامه توسعه و اختصاص بودجه برای این امر است.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «متاسفانه به علت تورم و مشکلات دیگر ، امکان استفاده از منابع بخش خصوصی  در بخش های زیر ساختی کشور وجود نداشته است و به استفاده از کالاهای ترکی و چینی برای رشد منابع داخل، اولویت داده شده است» در عین حال اظهار کرد: سرمایه‌گذاری خارجی نیز در کشور با مشکلات زیادی همراه بوده است و دولت‌ها در کسب سرمایه‌گذاری خارجی موفق نبوده‌اند. منابع دولت باید برای سرمایه‌گذاری خارجی و خصوصی جذابیت داشته باشد و محیط کسب و کار برای مردم و بخش خصوصی بهبود بخشیده شود.

قاضی‌زاده هاشمی معتقد است: لازم نیست خودرو را خودمان تولید کنیم. بلکه میتوان مشارکتی با کشورهای دیگر این موضوع را انجام داد. در این صورت رشد اقتصادی منطقه نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

وی با تاکید بر این‌که «کنترل تورم انجام شدنی و قطعی است» ادامه داد: این فقط نظر کارشناسان داخل و قشر خاصی نیست بلکه کارشناسان خارجی نیز بر همین موضوع تاکید دارند. دولت خانواده تورم را تک رقمی خواهد کرد. در درجه اول مخارج دولت باید کنترل شود و نقدینگی کشور از طریق کنترل بانک‌ها انجام شود.

وی گفت: لنگر اسمی از دلار باید به ریال منتقل شود. باید اجازه دهیم واردات خودرو به راحتی انجام شود و این‌گونه افزایش قیمت دلار در این موضوع در کشور کاهش پیدا خواهد کرد.

کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری با بیان این‌که « بازار روشن رسمی ارز در داخل کشور نداریم» ادامه داد: بازارهای غیر رسمی ارز باید به رسمیت شناخته شود و کشف قیمت باید به شکل توافقی اتفاق بیفتد.  ارز شناور مدیریت شده لازم است عملی شود و نباید سرکوب صوری قیمت با شوک درمانی اتفاق بیفتد.

وی گفت: مردم‌آزاری و مالیات‌های بی ارزش را کنار بگذاریم. لازم است تا رژیمی یک پارچه بر پایه مالیات و یارانه برای خانواده‌های ایرانی شکل گیرد.

وی هم‌چنین با بیان این‌که «نباید تولید کننده را با مالیات‌های ممیز محور آزار بدهیم» گفت: نظام کاملا هوشمند باید جایگزین این مدل شود.

قاضی‌زاده هاشمی یادآور شد: وعده‌ای که شهید رئیسی برای مسکن دادند قابل انجام است. قیمت زمین را باید کاهش دهیم. در ایران مشکل زمین نداریم. میزان زمینی که در این دوسال در دولت سیزدهم توزیع شد برابر با ۲۰ سال گذشته بود. خیلی از دستگاه‌ها احتکار زمین می‌کنند و دولت باید با این موضوع مبارزه کند.

وی با بیان این‌که «افرادی که فاقد زمین هستند باید به شکل رایگان یا قیمت خیلی کم صاحب زمین شوند» ادامه داد: هزینه زیادی در تولید مسکن، خرج مجوزها و کارهای اداری می‌شود. با انبوه‌سازی مسکن و صنعتی‌سازی می‌توان قیمت مسکن را کاهش داد.

وی افزود: مدل حکمرانی کشور باید هوشمند شود و شکل هرمی به خود بگیرد. یعنی تمام اختیارات راس هرم به کف هرم در بستری هوشمند منتقل شود.

کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری تاکید کرد: دیوان‌سالاری موجب فساد بی‌نهایت می‌شود.

وی با این پیشنهاد که «جمعیت ساحلی کشور باید سه برابر شود» یادآور شد: در دولت شهید رئیسی ۲۷ شهر ساحلی تصویب شد. مردم بلوچستان بزگترین سرمایه شهرهای ساحلی جنوب شرقی کشور هستند. باید یک تشکیلات توسعه‌گر داشته باشیم و اراضی کشور در ساحل‌ها آزادسازی شود.

وی معتقد است: غیر از یارانه‌ای که به مردم می‌دهیم باید دارایی‌های آنان را به خودشان برگردانیم. شرکت‌های بزرگی مثل شرکت ملی گاز و شرکت‌های پالایشگاهی باید حق مردم را به آنان بدهد.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: دستگاه‌های دولتی نباید به جای مردم، سرمایه‌های آنان را کنترل کند. بورس ایران جزء اندک بورس‌های کشورهای جهان است که شرکت‌های دولتی در آن وجود ندارد. بنابراین شرکت‌های دولتی باید وارد بورس شوند.

وی با بیان این‌که «باید یک نظام یک پارچه مالیات- یارانه درست کنیم» ادامه داد: دولت وظیفه دارد تا حداقل در هر خانواده ‌ای یک فرد شاغل با درآمد بالا و حداقل ۱۷ درصد پس انداز وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: منابع گسترده نفت و گاز برای تولید ثروت، ارزش افزوده و افزایش اشتغال مصرف شود. برای هر خانواده بسته انرژی در نظر گرفته میشود و علاوه بر رایانه این موضوع نیز به خانواده ها اختصاص داده می‌شود.

کاندیدای انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری گفت: در دولت خانواده کارها را به مردم واگذار می‌کنیم و جایی خواهیم بود که مردم نیازمند حضورمان هستند. بر خانواده و اقتصاد آن متمرکز خواهیم شد تا خانواده‌ها با عزت زندگی کنند. این سیاست‌گذاری ها در دولت شهید رئیسی انجام شده و این موارد را ادامه خواهیم داد. در راستای شکوفایی بودیم که شهید رئیسی از میان‌مان رفت. حتما به فکر تاکسی های اینترنتی و تامین بنزین آن‌ها هم هستیم.

قالیباف: باید با درایت و پختگی کار را پیش ببریم

محمدباقر قالیباف نامزد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری صبح پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳ در نشست با مسئولان ستادهای استانی اظهار کرد: امروز در شرایطی و نقطه بسیار مهم و اساسی در مسیر انقلاب اسلامی قرار داریم که نقطه تصمیم گیری بوده و اهمیت آن بسیار بالا است. اینکه حضرت آقا می فرمایند ما به قله ها نزدیک هستیم به این دلیل است که هیچگاه فکر نمی کردیم بنشینیم و از صفحه تلویزیون غرب و دشمنان انقلاب، حجم قابل توجهی موشک ها را ببینند که از روی مسجدالاقصی عبور کرده و بر مواضع دشمن در رژیم صهیونیستی اصابت می کند. آیا این اتفاق بدون نظر و لطف خدا رخ می دهند؟ علت آن به دلیل اعتقاد به سنت های الهی و عنایت حضرت مهدی(عج) است. 

وی افزود: ما مسیری را در ایران عزیز طی کرده ایم و با مجلس انقلابی و دولت مردمی برای تحقق آرمان های انقلاب اسلامی کاری را آغاز کردیم تا مشکلات کشور را حل کنیم اما مشیت الهی اینگونه شد که رئیس جمهور خود را از دست بدهیم و کار ما یک مرتبه نیمه تمام باقی ماند و امروز باید این کار را تمام کرده و به مقصد برسانیم. این کار در کنار تلاش و اخلاص نیازمند محبت و گذشت است. محبت است که خارها را گل می کند و برکت را برای کشور به ارمغان می آورد به این شرط که سه ویژگی که حضرت آقا فرمودند را داشته باشیم یعنی پرکار باشیم، آگاهانه و هوشمندانه کار کنیم و تحت هیچ شرایطی از مبانی انقلاب که بر اساس قرآن و اهل بیت(ع) است عقب نشینی نکنیم. 

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما باید با درایت و پختگی کار را پیش ببریم. امروز در حین اینکه در حال رقابت در جبهه انقلاب هستیم باید وحدت، یکپارچگی و ید واحده را به نمایش بگذاریم که از هر یک از نامزدها گرفته تا ستادها این موضوع را رعایت نکند اولین ظلم را به انقلاب اسلامی، به شهدا و به سیدالشهدای خدمت کرده اند. اگر حرف از شهید رئیسی و شهید سلیمانی می زنیم باید در رفتار، گفتار و کردار اینگونه عمل کنیم.  ما این وحدت و همدلی را صرفا تا هشتم تیر ماه نمی خواهیم، اگر من توفیق خدمت پیدا کنم قطعا بعد از روز انتخابات، آغوش را بازتر و همگرایی را بیشتر می‌کنم تا با استفاده از همه ظرفیت ها کارها را انجام دهیم.

قالیباف عنوان کرد: امروز همه شبهات را می بینم و می خوانم و تمام نکات و دغدغه ها را از پایین ترین سطوح تا بالاترین سطوح را می‌بینم و می‌شنوم اما اینها دلیل نمی شود که عملکرد ما خارج از اخلاق باشد البته که باید تلاش کنیم پاسخ قانع کننده ای برای آنها داشته باشیم. برنامه هفتم از سال ۹۶ به بعد کلید خورد. من ده‌ها هفته و ماه ها از اذان صبح تا پاسی از شب در تنظیم این برنامه از زمان تدوین لایحه در دولت گرفته تا بررسی و تصویب در مجلس و بعد از آن در مجمع، موضوع را دنبال کردم. البته زخم زبان های زیادی هم شنیدم. خیلی‌ها به من می گفتند چه کسی از برنامه های توسعه گذشته خیر دیده و تاکنون ۲۰ درصد هیچ قانون برنامه ای هم اجرا نشده است اما با هرچه فهم و توان دارم تلاش کردم برنامه ای تنظیم شود که قابل اجرا در کشور باشد.

وی ادامه داد: حدود ۱۲۰ ساعت لایحه برنامه در صحن بررسی شد و روزهایی می شد که به صورت ۱۰ ساعت متوالی روی صندلی می نشستم تا کار پیش برود. اینها را می گویم که بگویم امروز در جایی قرار داریم که می توانیم با دست در دست یکدیگر دادن، برنامه هفتم را به عنوان میثاق ملی و سند کشور و یک قانون پیش ببریم. این قانون حاصل زحمات مجلس انقلابی و دولت مردمی شهید رئیسی است. امتداد خط شهید رئیسی یعنی تحقق عینی همین برنامه یعنی نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را برطرف کنیم. ما باید کارهای نیمه تمام را به اتمام برسانیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: هیچکس در جمهوری اسلامی به اندازه من مورد تهمت، دروغ و تخریب قرار نگرفته است. دوستان می گویند سکوت نکن و پاسخ بده؛ من همه اینها را پاسخ داده ام اما چه کسی می شنود؟ من برای همه این تهمت ها می توانستم به قوه قضائیه شکایت کنم. از دادستان کل خواستم، دادگاه حکم داده و در دادگاه های بدوی و ثانوی محکوم شده اند اما باز هم ادامه می دهند؛ ما در جبهه سیاسی باید با وحدت حرکت کنیم و کار را پیش برویم. تنها حدود دو هفته در خدمت هم هستیم از این رو اجازه ندهید موضوعات حاشیه ای بر فعالیت اصلی شما سایه بیفکند.

در شورای شهر تهران، در طول ۱۲ سال هر گاه قصد داشتند رأی به شهردار بدهند و گاهی روزهای بسیار پرتنشی بود و تنها با اختلاف چند رأی شهردار می شدم، به دوستان می گفتم اگر حجت دارید به من رأی دهید و بدانید در نهایت هر کسی به من رأی داده و یا نداده برای من عزیز هستند و با همه یکسان رفتار می کنم که اگر غیر از این باشد مدیون شما هستم. 

قالیباف اظهار کرد: امروز هم به شما که آبروی خود را برای من می گذارید تنها یک قول می دهم که اگر توفیق خدمت پیدا کردم، هرگز شما را شرمنده مردم نمی کنم. دشمن ما امروز تلاش دارد ما را نسبت به آینده ناامید کند و به دنبال این است که ما را از گذشته خود پشیمان کند و می خواهد حال ما را پریشان کند. ما آمده ایم که حال مردم را خوب کنیم، به آینده امیدوار باشیم و به گذشته خود افتخار کنیم که این رسالت من به عنوان یک بچه رزمنده و با افتخار به عنوان خدمتگرار مردم، سرباز آقا و مخلص فرهنگ بسیج است و ما در مسیر خود ذره ای تردید نداریم.

گزارش از محمد جهاد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
راه آهن: منتظر افزایش قیمت بلیت قطار هستیم
سیدحسن نصرالله سخنران اربعین شهید رئیسی است
سخنرانی سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در دانشگاه تهران +عکس
بیانیه فراکسیون روحانیت مجلس در خصوص انتخابات
۴ بازیکن پرسپولیس در لیست خرید یحیی
واکنش وزارت بهداشت به ادعای ظریف درباره واردات واکسن کرونا
خطر بزرگ بیخ گوش علیرضا بیرانوند
دیدار سعید جلیلی با مردم تبریز
مشارکت بالا در انتخابات به امنیت ملی کمک می‌کند
تاکید زاکانی بر اجماع ۴ نامزد اصولگرای ریاست جمهوری
زنان چگونه رأی تمام خانواده را تعیین می‌کنند؟
کسی که با حجت عقلی و شرعی کناره‌گیری می‌کند فداکار است
آخرین جزئیات مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر
کاربران پنجره ملی خدمات دولت هوشمند به ۴۸ میلیون رسید
بایدن آمریکا را درگیر جنگ جهانی سوم می‌کند
درخواست ۱۴۰ نماینده مجلس برای اجماع نامزدهای جبهه انقلاب
انتشار وصیت‌نامه شهید‌ آل‌هاشم
خبرخوش برای دانش‌بنیان‌‌ها؛ ضمانت وام تاسقف ۳۰۰میلیارد تومان
نظر نامزدهای ریاست جمهوری درباره مسائل آموزش و پرورش چیست؟
مناظره تلویزیونی فردا شب نامزدها بر سر سیاست خارجی است
قانون عجیب در ایران؛ سازمان لیگ حق تبلیغات را در انحصار گرفت
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top